Home

Achtergrond

Landbouw Haïti herstelt langzaam na aardbeving

De Haïtiaanse landbouw herstelt door goed weer tijdens het groeiseizoen.

Het Caribische land oogst dit jaar 503.600 ton granen, 148.000 ton peulvruchten, 1,2 miljoen ton hakvruchten en ruim 310.000 ton weegbree. Dat meldt de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de VN. Haïti oogst normaliter circa 10 procent meer.

Het World Food Programme van de VN denkt dat Haïti tot volgend jaar juli circa 711.000 ton granen zal importeren, waarvan 525.000 via de commerciële weg. Donoren zullen de overige 186.000 ton moeten aanleveren.

Haïti stortte in januari bijna letterlijk in door een aardbeving. In de meest ernstige gebieden heeft nog altijd 50 procent van de mensen geen duurzame basis om te overleven, zoals een baan of een landbouwbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.