Home

Achtergrond 298 x bekeken

Kwaliteitsdahlia's in keuringszaal

Alhoewel de tijd aanbreekt dat najaarsbloeiende bloembollen en -knollen voluit in de keuringszaal worden gepresenteerd, zijn de zomerbloeiers nog niet van het toneel verdwenen.

Zoals de dahlia's. Ook na de gehouden speciale keuringen zijn er enkele dahliakwekers die hun producten in optima forma showen, zoals H. van Eeuwijk en Zn. en Hisko Flower. Beide inzenders hebben ook flink gescoord tijdens genoemde keuringen en leggen er deze week nog een schepje bovenop.

Van Eeuwijk doet dat met onder andere de zeer donkerrode Dahlia 'Black Jack'. Volgens de inzender een semi cactus Dahlia met toekomst, waarvoor met name in Zuid-Amerika een markt is. Van Eeuwijk showt tevens de grote oranje Dahlia 'Go American', de dieprode grootbloemige D. 'Kenora Macop' en een vaas met de prachtige, witte cactus Dahlia 'White Lace'. Een stevige bloem en een mooi fris gewas.

Hisko Flower showt deze week voortreffelijke kwaliteit van diverse nieuwe dahlia's, waaronder de paarse nummer 19-08, de oranje rode 14-08 en de purperen 61-08. Stuk voor stuk cultivars die het in zich hebben om zich ook op de bloemenmarkt goed te manifesteren.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.