Home

Achtergrond 162 x bekeken

Kroes ontvouwt plannen voor snel internet

Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft maandag in Brussel een aantal maatregelen bekendgemaakt die ervoor moeten zorgen dat alle EU-burgers in 2013 toegang hebben tot snel breedbandinternet.

De eerste maatregel is een aanbeveling aan nationale telecomtoezichthouders waarin wordt aangegeven hoe zij de toegang tot zeer snelle glasvezelnetwerken moeten reguleren.

Verder presenteerde Kroes een voorstel dat moet garanderen dat er genoeg radiofrequenties worden gereserveerd voor draadloze internettoepassingen.

Tot slot wil Kroes investeringen in snelle netwerken bevorderen. Ze wil dat alle lidstaten een plan voor de uitbouw van snelle netwerken, inclusief de financiering ervan, opstellen. Regionale en lokale overheden worden aangemoedigd investeringen in internet aan te moedigen door verlaging van de kosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.