Home

Achtergrond 202 x bekeken

Koranverbranding Florida afgelast

De voor zaterdag geplande koranverbranding in de Amerikaanse staat Florida is afgelast.

Dit heeft de radicale predikant Terry Jones donderdag bekendgemaakt. De geestelijke zegt dat hij daartoe heeft besloten na overleg met moslimleiders.

Volgens Jones hebben die moslimleiders ermee ingestemd dat een omstreden moskee en islamitisch centrum in New York op een andere lokatie worden gebouwd, op een grotere afstand van Ground Zero waar tot 11 september 2001 het World Trade Center stond. Bronnen in de omgeving van de New Yorkse imam die de moskee wil laten bouwen, ontkenden even later dat er een akkoord zou zijn over verplaatsing van de lokatie. De mensen die het islamitisch centrum willen bouwen, zouden zelfs niet met de predikant hebben gesproken.

Jones zei in Gainesville tegen journalisten: "Ik vlieg er zaterdag naartoe om de imam van de Ground Zero-moskee te ontmoeten. Hij heeft ermee ingestemd de lokatie te verplaatsen.'' Hij repte over een goddelijk teken. "De Amerikaanse mensen willen er geen moskee, en de moslims willen natuurlijk niet dat wij de Koran verbranden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.