Home

Achtergrond 179 x bekeken 7 reacties

Klink stapt per direct uit Tweede Kamer

CDA-Tweede Kamerlid Ab Klink stapt met onmiddellijke ingang uit de Tweede Kamer.

Hij heeft dat Kamervoorzitter Gerdi Verbeet maandag laten weten. "Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week is er voor mij een onwerkbare situatie binnen de CDA-fractie ontstaan. De basis voor samenwerking - vertrouwen - is aangetast. Daardoor kan ik niet meer met voldoende overtuigingskracht binnen de fractie opereren. En dat gaat ten koste van mijn geloofwaardigheid'', aldus Klink in een verklaring. Klink blijft naar eigen zeggen "met overtuiging'' lid van het CDA.

Klink was een van de drie dissidenten in de CDA-fractie die tegen samenwerking met de PVV van Geert Wilders was. Een brief van zijn hand over zijn bezwaren tegen de PVV was de opmaat voor twee dagen diepe crisis in het CDA. Die werd nog verergerd toen de brief uitlekte. Klink en de andere dissidente Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier legden zich uiteindelijk neer bij de meerderheid in de CDA-fractie, die verder wilde onderhandelen. Tegelijk werden de grote bezwaren van de dissidenten erkend.

Maar de opstand van Klink, Koppejan en Ferrier was wel reden voor Wilders om geen vertrouwen meer te hebben in het CDA als onderhandelingspartner. Hij brak daarom vrijdag de gesprekken over een rechts minderheidskabinet af.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Klink weg...
  Hij heeft de geitensector en de horeca aan handen en voeten geklonken.
  Mogen we straks ook vast weer gewoon roken in de kroeg.
  Daar kunnen we dan weer op klinken.

 • no-profile-image

  geitenliefhebber

  Had hij een jaar eerder moeten doen. Hadden we niet zoveel problemen gehad in geitenland. Door hem alleen maar problemen.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Het CDA zit in een lastig formatieparket. Eerst een Klink in de kabel, nou een Klink uit de Kamer!

 • no-profile-image

  hadeerder

  GELUKKIG,alleen te laat .
  als de geruimde geiten dit horen zullen ze nog omdraaien in hun graf

 • no-profile-image

  zwets

  Ik heb het al eerder gezegd. Die Geert is het CDA in vieren aan het delen. Vervolgens worden de andere partijen in vieren gedeeld. Geert doet verder zeker niets wat betreft regeren. Alleen ruzie maken en zijn eigen veiligheid mag alles kosten. Dit doet mij ergens aan denken, maar ik zeg het liever niet. De geschiedenis herhaalt zich.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Klink heeft zich teveel laten beinvloeden door de oude CDA olifanten die zo hard vanaf de zijlijn lopen te schreeuwen en die het land naar de knoppen hebben geholpen, vooral cees veerman, wat een spoor van ellende laat die man achter .(oa greenery, natura 2000)

 • no-profile-image

  katja

  Let op: straks blijkt dat Klink Q-koorts had toen hij die brief schreef!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.