Home

Achtergrond 214 x bekeken

Klink: fundamenteel verschil met Verhagen

CDA-minister en voormalig Tweede Kamerlid Ab Klink heeft "een heel fundamenteel verschil van opvatting over de toekomst van de christendemocratie'' met CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen.

Klink zei dat woensdag op Radio 1.

Klink vindt een gedoogakkoord met de PVV niet de richting die het CDA zou moeten kiezen. Hij was aanvankelijk medeonderhandelaar namens het CDA tijdens de gesprekken met VVD en PVV over de vorming van een rechts minderheidskabinet. Gaandeweg zag Klink de politieke samenwerking met de PVV niet meer zitten. Kort na een crisis in de CDA-fractie daarover gaf Klink zijn Kamerzetel op.

Volgens Klink loopt zijn partij het risico alleen nog maar een bepaald einddoel te hebben in de kabinetsformatie, en dat ,,je niet tussentijds nog eens tegendenkt''. Afgelopen weekeinde sprak CDA-coryfee Herman Wijffels van een ,,tunnelvisie'' bij Verhagen en de rest van de partijtop. Wijffels uitte eerder al zijn kritiek op de onderhandelingen van zijn partij met VVD en PVV.

Klink erkent dat hij eerder had moeten doorzien welke consequenties de samenwerking met de PVV voor het CDA zou kunnen hebben. Volgens Klink werd hem pas later duidelijk welke ,,dynamiek'' er door de samenwerking kan ontstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.