Home

Achtergrond 437 x bekeken

Klimaatzeilers ronden wereldreis af

De zeilreis van Arjen van Eijk en Florian Dirkse duurde 21 maanden. Onderweg bezochten ze oceaan- en klimaatprojecten van onder meer het Wereld Natuur Fonds en het Rode Kruis. Vandaag ronden ze hun reis af en zetten ze weer voet aan Nederlandse wal. Vrienden en familie onthalen de zeezeilers zaterdagmiddag op het IJ in Amsterdam.

De 28-jarige Arjen van Eijk uit Arnhem en de 32-jarige Florian Dirkse uit Pijnacker vertrokken 28 december 2008 voor een klimaatreis. Met hun milieuvriendelijke zeilboot Pegasus legden ze 50.000 kilometer af.

Ze noemden zichzelf The Green Miles en vroegen onderweg aandacht voor de essentiële rol die oceanen spelen voor mens en klimaat. In woord en beeld deden ze verslag van hun bijzondere reis over drie oceanen en vele wereldzeeën. Tijdens hun avontuurlijke zeiltocht ontmoetten ze walvissen en dolfijnen, maar zagen ze ook plekken waar het oceaanleven het aflegt tegen massatoerisme, vervuiling en visserij.

De Pegasus is uitgerust met windmolens, zonnepanelen, vuilwatertanks, een vermaler van gft-afval en ledverlichting om de wereldreis milieuvriendelijk te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.