Home

Achtergrond

Kind met doorgesneden keel gevonden in België

In het Belgische dorp Eigenbrakel, net onder Brussel, is woensdagavond het lijk van een kind van vier gevonden.

De keel van het jongetje was doorgesneden, meldde burgemeester Vincent Scoureau. De Belgische politie is op zoek naar twee verdachten. Die zouden zich verplaatsen in een donkere BMW met een Poolse nummerplaat. Er wordt ook internationaal naar deze wagen uitgekeken. Het lijkje werd rond half acht woensdagavond door joggers gevonden op een braakliggend terrein. Volgens de Vlaamse omroep VRT zou het jongetje uit het dorp komen.

De autoriteiten meldden dat de moord verband houdt met een ,,bijzondere context''. Met deze verduidelijking willen ze aangeven dat het publiek niet hoeft te vrezen dat er een geweldenaar in de buurt rondloopt. Wat de bijzondere context behelst, is niet duidelijk. Ook over verdere details omtrent de identiteit van het jonge slachtoffer, de omstandigheden van de moord en de verdachten wil de politie geen mededelingen doen. Justitie in Nijvel geeft donderdag een persconferentie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.