Home

Achtergrond

Keukenhof start met nieuw voorjaar

Hoewel de herfst nog maar een paar dagen jong is en de winter in geen velden of wegen is te bekennen, wordt op het terrein van de bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse al gewerkt aan een nieuw voorjaar.

Deze week is gestart met het met de hand planten van de ongeveer 7 miljoen bloembollen die in het nieuwe seizoen onder het thema “Duitsland, land van dichters en denkers” in bloei komen.

De plantactiviteiten worden over enige tijd overigens extra benadrukt als op 14 oktober Heinz-Peter Behr, ambassadeur van Duitsland, samen met drs. Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur Keukenhof, de laatste hand leggen aan het bloembollenmozaïek van de Brandenburger Tor die uit een beplanting van totaal 50.000 bloembollen bestaat.

In het voorjaar vormt deze mozaïek een bloemengroet van Nederland aan de Duitse hoofdstad ter gelegenheid van het Keukenhof-themajaar en een hommage aan Duitsland als de belangrijkste exportmarkt voor bloembollen en de leverancier van het grootste aantal buitenlandse bezoekers op Keukenhof.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.