Home

Achtergrond 298 x bekeken

Kennis Gesloten Kas 85.000 euro waard

De patenten voor de Gesloten Kas zijn recent voor 85.000 euro overgegaan van de failliete boedel van Innogrow naar Priva.

Het betreft het eigendom van kennis van één van de meest baanbrekende technieken in de glastuinbouw van de laatste tien jaar. De kennis vormt de grondslag voor het nieuwe telen, waar in zeven stappen tot een forse energiebesparing kan worden gekomen.

Uit faillisementsverslagen van Innogrow en de moedermaatschappij Econcern blijkt dat op 4 februari 2010 Innogrow in staat van faillissement is verklaard. Priva was tot dat moment medeaandeelhouder van Innogrow met een aandeel van 5 procent. Priva kocht de patenten en IP-rechten (octrooien, modellen en merken) voor 85.000 euro. In het verslag van maart dit jaar wordt gesproken over overname van de vordering op debiteuren van 300.000 euro.

Eerder dit jaar is de bedrijfsruimte van Innogrow in Zoetermeer door de curatoren afgestoten. Aan vijf werknemers is eerder dit jaar ontslag aangezegd.

Priva wil geen toelichting geven op wat met de kennis verder gebeurt. Wel stelt de Privawoordvoerder dat nog niet alle zaken zijn afgehandeld. Uit het faillisementsverslag blijkt ook dat de patenten en rechten ook op naam stonden van meerdere maatschappijen in de Econcernholding.

Of registreer je om te kunnen reageren.