Home

Achtergrond 1 reactie

Kanzi-appel houdt stand ondanks economisch ontij

De Kanzi heeft een goede prijs vastgehouden tijdens de prijzencrisis voor appels. De gemiddelde uitbetaalprijs van het clubras is het afgelopen seizoen uitgekomen op 0,988 euro per kilo.

Een jaar eerder werd 1,015 euro betaald. Dat meldt de coöperatie Fruitmasters, die de marketing verder wil opvoeren.

De uitbetaalprijs is exclusief appels die door hagel als Nicoter-appels worden verkocht (in 2009 10 procent) of als industrie-appels eindigen (20 procent). Het was in dit opzicht een matig jaar: voor volgend jaar wordt naar verwachting 80 procent als Kanzi afgezet.

Greenstar Kanzi Europe (GKE), de merkeigenaar van Kanzi, verwacht dat Europees deze winter 400.000 bomen worden aangeplant, en een jaar later 450.000 bomen. Volgens directeur Urs Luder lag het aantal bomen in 2009 rond de 3,6 miljoen. Voor Nederland verwacht Luder een stijging van het areaal met iets minder dan 90.000 bomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boerenjongens

    99 cent is een mooie prijs. Maar wat moet er nog aan kosten vanaf ? Iedereen schermt maar met torenhoge verkoopprijzen, maar vergeet er bij te noemen dat er ook torenhoge kosten wordne ingehouden.
    Als ik melk aan de fabriek lever interesseert het me niet voor hoeveel die melk verkocht wordt, maar wil ik weten wat ik zelf overhou. Zo ook bij appels.

Of registreer je om te kunnen reageren.