Home

Achtergrond 265 x bekeken 1 reactie

Kans voor Nederlandse tomatenteelt Guatemala

Groentenexporteurs in Guatemala willen met Nederlandse partijen samenwerken om de markt in de Verenigde Staten te beleveren.

Dat schrijft het ministerie van buitenlandse zaken in een schets van de markt in Midden-Amerika. De tomaten- en paprikaproductie in landen als Guatemala en Honduras groeit snel. Het ministerie ziet vooral kansen voor Guatemala omdat het goede verbindingen heeft over zee met de Verenigde Staten.

Nederlandse teeltpartijen die in het land willen opereren moeten wel teruggrijpen naar de techniek van plastic kassen. Het land wordt jaarlijks getroffen door duizend lichte aardbevingen. De tomatenproductie bedroeg in 2009 al 330.000 ton. Het land wil met Nederlandse kennis de productie verbeteren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Strak plan, helpt Guatamala vooruit, helpt de Nederlandse partijen aan product vlak bij de markt (USA) en geeft Nederland de kans te verdienen aan een overzese productie. Alleen jammer dat de tomaten die daar weg komen de Nederlandse tomaat die nu naar USA gaat overbodig maakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.