Home

Achtergrond 3 reacties

Kankerpreventie lijdt onder recessie

Economische neergang heeft schadelijke gevolgen voor kankerpreventie.

Overheden verminderen hun budget voor voorlichting en mensen maken minder gezonde keuzes tijdens de magere jaren. Dat stellen experts van de Europese Kanker Organisatie (ECCO) in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Cancer.

Het aantal doden door kanker is de afgelopen jaren in Europa teruggelopen. Wel is sprake van een toename van het aantal patiënten met 20 procent tot 2,5 miljoen in 2008 ten opzichte van 2002. Daarom zijn voorlichting en een gezonde levensstijl van groot belang, aldus de onderzoekers.

De wetenschappers van onder meer de Spaanse Universiteit van Valencia, stellen dat overheden en liefdadigheidsinstellingen tijdens een recessie minder uitgeven aan onderzoek en preventie van de ziekte. Tevens gaan mensen zonder werk tijdens een recessie meer alcohol gebruiken, wat een risicofactor is voor het krijgen van kanker.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Welke studies?Dit is te makkelijk Johnnyboy,komop ik wil verwijzingen naar die studies van je!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Om te beginnen "John" Hebben we op dit forum al een John uit Brabant. Gebruik een andere naam als je wil reageren. De reden dat er geen waarschuwing staat op vlees is omdat soya kankerverwekkend is en in talloze voedingsmiddelen verwerkt zit. En als er op de helft van de boodschappen in je winkelwagen een gezondheidswaarschuwing staat trekt niemand zich er meer wat van aan.

 • no-profile-image

  John

  De consument moet veel meer gewaarschuwd worden dat vlees kanker veroorzaakt. Diverse studies hebben dit aangetoond. Waar blijft de waarschuwing net als op pakjes sigaretten, dat vlees ziek maakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.