Home

Achtergrond

Kamercommissie verdaagt overleg met minister Verburg

De vaste landbouwcommissie van de Tweede Kamer verdaagt alle geagendeerde overleggen met demissionair minister Verburg tot tenminste volgende week.

Commissievoorzitter Joop Atsma (CDA) vindt het niet handig om politiek gevoelige en belangrijke onderwerpen te bespreken zolang de politieke situatie in Den Haag onzeker is. Alle fracties ondersteunden vanmiddag zijn voorstel, met uitzondering van de Partij voor de Dieren.

Deze week zou de commissie met Verburg overleg hebben over de VWA en het paardenbeleid. Het voor donderdag geagendeerde rondetafelgesprek met organisaties, bestuurders en deskundigen over de ammoniakproblematiek bij natuurgebieden gaat wel door. Of en zo ja wanneer het daaraan gekoppelde overleg over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) met de minister wordt gehouden staat niet vast.

Wel praat de landbouwcommissie volgende week met de minister over het levenslange fokverbod van geiten. Dat gebeurt op verzoek van SGP en VVD. De urgentie daarvan is het beëindigen van de onzekerheid onder geitenhouders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.