Home

Achtergrond

Kabinet snijdt fors in budget inburgering

Het demissionaire kabinet snijdt flink in het budget voor inburgering.

De bezuiniging van enkele honderden miljoenen euro's maakt onderdeel uit van de 3,2 miljard euro die gevonden moest worden om de begroting voor volgend jaar op orde te krijgen.

Verder wordt er in totaal 700 miljoen euro gevonden door een beroep te doen op geld dat gereserveerd was voor nieuw beleid. Dat blijkt volgens ingewijden uit de Miljoenennota die het kabinet volgende week op Prinsjesdag presenteert.

Andere bezuinigingsposten werden vorige maand al bekend toen het kabinet een akkoord bereikte over de begroting voor volgend jaar. Het gaat om een korting van 600 miljoen op de personeelskosten bij de overheid, om al binnengehaalde loonmatiging (400 miljoen), om hogere accijns op sigaretten en shag (200 miljoen) en om de beperking van subsidies voor bedrijven en een lagere kinderopvangtoeslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.