Home

Achtergrond 32 reacties

Kabinet schrapt subsidie aan milieuorganisaties

De coalitie van VVD en CDA schrapt de SMOM, de subsidie voor milieuorganisaties, zo blijkt uit de financiële bijlagen bij het concept-regeerakkoord.

Hiermee is structureel een bedrag gemoeid van 10 miljoen euro per jaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  exact

  Weer typisch zo'n krommigheid van herkauwer. Geen verschil tussen rechts of links qua politieke betrouwbaarheid of deugdelijkheid, maar rechts verdraait veel vaker feiten. Taaltechnisch klopt de zin, inhoudelijk er geen chocola van te maken. Je wil onbevooroordeeld lijken, maar deze idiote stelling zegt alles over je hersenkronkels.

 • no-profile-image

  gert

  Allemaal clubjes met dikbetaalde directeuren waar nauwelijks geld overblijft voor het doel waarvoor het bedoeld is nl. het onderhoud !!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat een fantastisch nieuws uit Den Haag

 • no-profile-image

  gert

  laat ze maar liever eenpoosje onder water, (lang genoeg)

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Han, als de milieuorganisaties zichzelf bedruipen is dat wat anders. Maar het is natuurlijk van de gekke dat een overheid een groep mensen subsidieert die niets anders doet dan andere (wel werkende) mensen onderuit halen en schofferen. Blijft alleen de misleiding nog overeind. Een groot deel van hun babbels is gebaseerd op leugens. Je kan maar zo gek zijn om daar veel geld aan te geven.

 • no-profile-image

  Han

  @Kritische lezer als progressief te boek staande politieke partij geef je geld aan Milieu clubs anders ben je niet progressief. Progressief is synoniem voor anders, voor geld over de balk smijten, voor angst zaaien onder de burgers. Angst geeft je namelijk de macht, omdat jij belooft de angst weg te nemen. Hier proef je de macht structuur van ieder godsdienst in.

 • no-profile-image

  gert

  he he eindelijk

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat zeg je Sjeng? Een Addertje? Wat zou je denken van een hele kolonie Boa constrictors, Anaconda's, Pythons en andere wurgslangen? Ze zijn er al maandenlang mee aan het kweken geweest in de Haagse slangenkuil!

 • no-profile-image

  Han

  Wie denkt dat de Milieu organisaties nu ophouden te bestaan hebben het mis. Nederland heeft nog steeds een Postcode Loterij die heeeel veeeeel miljoenen stopt in GOEDE Doelen, lees Milieu doelen, lees mode grillen. Hier kan vast wel wat in geschoven worden en voor deze club is 10.000.000 niet overdreven veel. Minder dan de Sjakpot.

 • no-profile-image

  rose both

  Inderdaad de postcodeloterij en dat zijn gewoon de inwoners van Nederland subsidieren nog volop de diverse " goede doelen" organisaties. En niemand schijnt zich af te vragen of het niet veel handiger is om zelf het nodige te doen voor het milieu, want natuurlijk raakt ons dat allemaal, in plaats van met eigen vaak met veel inspanning verdiende centjes mensen te subsidieren die een bestaan ontlenen aan vage onrustbarende kretologie.

  Wie het artikel van de directeur van de Vlinderstichting heeft gelezen, dat op de site van deze stichting staat en dat op 30 september ook in de Volkskrant stond, leest dat deze beste man zelfs de al uitgestorven vlinders nog tot de bedreigde soorten rekent.
  Alsof wat werkelijk uitgestorven is niet alle bedreiging voorbij is.


  Hij weet natuurlijk dondersgoed dat hijzelf behoort tot degenen die bepalen of er vlinders uitgestorven zijn.

  En waarachtig berichten de kranten nu juist over diverse soorten die opeens weer opduiken, soorten die allang " verdwenen" heetten..!!!Met foto en al.

  Met andere woorden: de wildernis en de natuur zijn niet verdwenen maar gewoon even uit het zicht van sommige kiezers.

  Wat ook opvalt: dit soort mensen heeft het altijd maar over geld voor de natuur - alsof bloemen en planten en dieren dagelijks naar supermarkt moeten om inkopen te doen.
  Wat ze echt bedoelen is dat ze zelf geld uit de zak van anderen hopen te halen.
  Waar dat geld vandaan moet komen?
  Van de overheid natuurlijk!

  De overheid schijnt daarvoor een apart machientje te hebben,dat belasting heet.

  Natuurlijk heeft dat helemaal niets e maken met economie. Want ook de directeur vqan de Vlinderstichting die vindt dat er geinvesteerd moet worden in De Natuur van De Toekomst, haalt en passant even uit naar de economische overwegingen.

  De mensen die in de kringen van de Nieuwe Natuur verblijven gebruiken allemaal een soort jargon en bedienen zich van redeneringen waar logisch gezie geen hout van klopt als je het nader bekijkt.

  Maar het is dan ook een spelletje vol psychologische communicatie technieken, die gericht zijn op het verkrijgen van macht, zoals bijvoorbeeld altijd de underdogrol innemen, een gevoel van urgentie opwekken (er zijn bedreigingen,het is 5 voor 12, we gaan eráán!) zelf " goed" zijn en je verzetten tegen de " slechterik" en daar steun bij vragen, zodat mensen aan jouw kant komen.
  Altijd met aaibare en mooie soorten aankomen, want dat trekt mensen aan.
  Altijd onduidelijk zijn over resultaten, altijd hameren op achteruitgang. Altijd afzetten tegen de maatschappij, die vervolgens wel aansprakelijk wordt gehouden want die moet gaan betalen.

  Het is zo voorspelbaar en zo achterhaald.

 • no-profile-image

  joop

  zo er worden wel veel teendjes betrapt

 • no-profile-image

  koetje

  Van jouw geblér wel Katja?

 • no-profile-image

  jan

  wat een heerlijk nieuws

 • no-profile-image

  Patrick

  De SMON lijkt meer gericht te zijn op projecten ipv organisaties zie, http://www.senternovem.nl/smom/nieuws/persbericht_eerste_tender_smom_2010_geopend.asp Al die nieuwe plannen maar eens rustig bekijken van Verhagen, Wilders en Rutte. Er zal best wel een aantal goede dingen tussen zitten. Wel veel beweging in ieder geval in veel gedachte patronen. Verhagen, Wilders en Rutte zijn natuurlijk wel echte mannen in hun denkwijzen, dus het kan ook een overdaad aan richting zijn, en een zeer grote kans dat ze een groot gedeelte van het ´vrouwelijke´ spectrum niet meegenomen hebben in hun richtingen, maar de tijd zal het uitwijzen. Wel wil ik van alle 3 horen hoe ze de toekomst zien van de planeet, is er ruimte voor groen en natuur of is het alleen maar onhandig al die bomen die er staan, en insecten die zomaar rondvliegen. Gaan we als Nederland de wereld ´redden´ en voor iedereen voedsel gaan produceren hier, en niets opbouwen of gunnen in andere landen zelf? Heeft iedereen straks veel geld op de bank? Maar geen schoon water om te drinken? Is straks alles genetisch gemanipuleerd onder de vlag van de christelijke CDA, de liberale VVD en de vrijheidspartij de PVV? We gaan het allemaal zien en beleven!! Spannend!!

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  eindelijk ze komen er eens achter, nu nog maar eens, een paar stappen verder!!

 • no-profile-image

  freek

  er zitten hier wat haken en ogen aan natuurlijk. Aan subsidie zijn regels verbonden, en aan privee donaties niet. Als een buger een euro in de collecte stopt kan die niet zeggen wat hij of zij niet wil zien gebeuren of regels die niet gebroken mogen worden. Dit zal ongetwijfelt lijden tot extremistisch gedrag in onzichtbare organisaties. Het geld stoppen is niet de oplossing van het probleem van normen en waarden war deze mensen soms barweinig inzicht hebben

 • no-profile-image

  erik

  Oh, oh nu wordt Katja nog kwader, haar uitkering gaat omlaag en subsidie's van haar geweldige milieu organisatie's weg! Of heb ik het mis, misschien woon je wel als kraker, oh, oh dan ben je ook nog je huis kwijt binnenkort...
  Succes meid!!

 • no-profile-image

  ??

  @Rose
  Mooi verwoord, zou het die consument van de postcodelotterij intresseren waar het geld naar toe gaat? Vermoed het niet, het gaat hun om de mogelijkheid om "rijk" te worden.
  Herkauwer, kom dan even met feiten, dat rechts meer verdraaid. Dan ben je hier een volwaardig persoon om discussie mee aan te gaan, zo niet, Roep dan geen leuzen.

 • no-profile-image

  Harm

  Met die 10 miljoen kunnen de boeren 8 megawatt zonne energie per jaar gaan opwekken wanneer ze zelf 50% van de investering voor hun rekening nemen. En dat kan men dan ieder jaar herhalen. In 10 jaar 80 megawatt duurzame stroom. Kun je nagaan wat die clubjes ons land KOSTEN!!!!! Je kunt het geld natuurlijk ook besteden aan luchtwassers etc. 10 miljoen per jaar......gelukkig is het verstand boven komen drijven. Het geld voor al die linkse hobby's wordt eindelijk nuttig besteed.

 • no-profile-image

  onno

  Staande ovatie voor Rose........

 • no-profile-image

  pintje

  hier moet op gedronken worden!!!!
  hahahaaaaaaaaaaa

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De terreur van de milieu taliban wordt gelukkig eindelijk aangepakt

 • no-profile-image

  wim

  Niet meer dan normaal naturlijk. Subsidie voor mensen die niet werken.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Een goede zaak.
  Er lopen veel te veel types rond die zich overal mee willen bemoeien.
  En dat op kosten van de belastingbetaler.
  Eindelijk komt hier een einde aan.
  En er volgt nog veel meer als de nieuwe natuurwet ingevoerd gaat worden.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  gert

  Stop de geitenwollensokkencultuur,kost ook veel geld met veel zakkenvullers

 • no-profile-image

  Koeienboer

  Ja, nu zullen de "Ongesubsidieerde" natuurliefhebbers boven water komen en de realiteit kunnen laten zien. Het verschijnende beeld zal de echte natuur worden zonder gekunstelde activi- of nonactiviteit. Heel goed, alleen eventuele ondersteuning daar waar nodig en nuttig.
  Geen onnodig verzuipende gebieden, geen verkwisting enz. Proficiat.

 • no-profile-image

  sjeng

  Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Bij alles zal uiteindelijk toch ergens een addertje onder het gras zitten en valt het tegen.
  Deze conclusie kan ik trekken na enkele decenia afbraakpolitiek.

 • no-profile-image

  henk

  das nou jammer, had net mijn hele mechanisatiepark al overgeschakeld op de rijstteelt. nu moek weer veranderen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kritische Lezer, je valt me nu wel tegen. Er is absoluut geen verschil in politieke betrouwbaarheid en deugdelijkheid tussen links en rechts. Alleen verdraait rechts veel vaker de feiten!

 • no-profile-image

  jacobs

  Hulde, ze zouden zelfs een belasting moeten invoeren voor dit soort clubjes !

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Jacobs, een goed milieu begint bij jezelf. en van jouw Venlo's geblér wordt niemand ook maar een sou beter!

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Heerlijk de Rednecks hebben ook eens goed nieuws....

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.