Home

Achtergrond

'Kabinet moet minister van Integratie houden'

Ook in het nieuwe kabinet moet een minister komen die gaat over integratie.

Die moet het beleid gericht op minderheden, dat in de praktijk onder verscheidene ministeries valt, coördineren. Anders dreigt dat beleid onvoldoende aandacht te krijgen en slechts weinig effect te hebben.

Daar pleit het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) voor in het woensdag gepubliceerde boekje Meedoen en Meetellen. Daarin staat een aantal aanbevelingen aan de politiek over hoe het integratiebeleid er de komende jaren uit moet zien. Bij het LOM zijn acht organisatie van minderheden aangesloten, waaronder het Inspraakorgaan Turken in Nederland, het Surinaams Inspraak Orgaan en het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.