Home

Achtergrond

Kabinet Berlusconi-IV lijkt gered

Het kabinet Berlusconi-IV lijkt ervan verzekerd de vertrouwensstemming woensdagavond in de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden te overleven.

De 'dissidenten' van Toekomst en Vrijheid voor Italië (FLI) besloten woensdagmiddag hun steun uit te spreken aan de beleidsvoornemens die premier Silvio Berlusconi woensdagochtend in een lange toespraak aan de Kamer presenteerde.

Uit de stemming moet blijken of Berlusconi nog over een meerderheid in het parlement beschikt om zijn termijn uit te dienen. Het is de eerste grote test sinds juli. Toen stapten op instigatie van Kamervoorzitter Gianfranco Fini meer dan dertig parlementariërs uit de fractie van Berlusconi's regeringspartij PDL en vormden FLI, dat zich inzet voor meer moraliteit en legaliteit in de politiek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.