Home

Achtergrond 155 x bekeken

Justitie keert weinig beloningen uit

Van de beloningen die justitie uitlooft voor zogenoemde gouden tips van burgers, wordt slechts een klein deel uitgekeerd.

Dat komt onder meer doordat justitie alleen beloningen uitlooft in ingewikkelde zaken en doordat een tip meestal niet de enige informatie is die leidt tot arrestatie van een verdachte of opheldering van een zaak. Dat meldt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Sinds 2007 heeft het OM in 102 zaken beloningen uitgeloofd, in vier gevallen zijn de tipgevers betaald. In 2007 ging het om 35.000 euro in totaal (beloningen van 20.000 en 15.000 euro). Vorig jaar keerde justitie twee keer 5000 euro uit aan 'gouden-tipgevers'. In 2008 en 2010 kwamen (nog) geen burgers in aanmerking voor een beloning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.