Home

Achtergrond

Joustra voorzitter Onderzoeksraad

Tjibbe Joustra wordt voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De ministerraad zal daarover vrijdag besluiten, bevestigen ingewijden donderdag.

Joustra (1951) wordt de opvolger van Pieter van Vollenhoven, die in februari zijn functie neerlegt. Hij vertrekt eerder dan andere leden van de raad om te voorkomen dat alle leden in een keer opstappen.

Joustra was de hoogste ambtenaar op het ministerie van LNV, werd daarna bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV en in 2004 de eerste Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Vorig jaar werd hij in die functie opgevolgd door politieman Erik Akerboom.

Joustra werd voorzitter van het Productschap Tuinbouw en van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus VPB. Hij was lid van de commissie die het verkiezingsprogramma van de VVD heeft opgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.