Home

Achtergrond 1 reactie

Joustra: goed moment voor vertrek

Tjibbe Joustra vertrekt als voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT). Dat laat het PT weten in een persbericht.

Zijn vertrek werd voorzien door een aantal partijen binnen en buiten het PT. Zijn nieuwe functie als voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid valt niet te combineren met een voorzitterschap bij het Productschap Tuinbouw. Het moment is niet persé slecht, stelt hij in het persbericht. “Jammer, want ik deed het met buitengewoon veel plezier. Aan de andere kant is het wel een goed moment. De Toekomstagenda is klaar en er staat veel in de steigers voor de komende periode.” Ook vice-voorzitter Bart Bruggeman roemt Joustra vanwege het werk dat hij achterlaat. “Joustra gaf niet alleen richting voor de toekomst van het PT, maar ook voor de product- en bedrijfsschappen in het algemeen.”

Het PT heeft geen gelukkige hand in het kiezen van een voorzitter. Joustra was bezig aan zijn tweede jaar als PT-voorzitter. Zijn voorganger Dirk Duijzer kondigde in 2008 na twee jaar zijn vertrek aan, vanwege een baan bij de Rabobank.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ED

    Wat een bestuurders heeft Nederland. De man wordt weggepromoveerd en zegt dan dat het een goed moment is om te vertrekken. En geeft dan als reden dat ie het karwei niet afmaakt.

    Dan, de positieve kant van dit verhaal is dat de dagen van het PT wellicht geteld zijn, anders zou de politiek niet zo lichtzinnig doen over zo'n kort dienstverband.

Of registreer je om te kunnen reageren.