Home

Achtergrond 171 x bekeken

'Journalistiek heeft keurmerk nodig'

Goede, onafhankelijke journalistiek waarvoor consumenten moeten betalen heeft een keurmerk nodig.

Met zo'n keurmerk kan de onafhankelijke journalistieke productie zich onderscheiden van de enorme hoeveelheid nieuws die voornamelijk via internet wordt verspreid. Niet zelden zit achter dergelijk nieuws een gestuurde voorlichtingscampagne.

Dat heeft socioloog Jo Bardoel vrijdagmiddag aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gezegd bij de aanvaarding van zijn hoogleraarschap Journalistiek en Media. Volgens Bardoel zit het met de ethiek en de normen die professionele journalisten hanteren wel goed, maar het is wel dringend nodig dat de inhoudelijke kennis wordt verbeterd. Alleen cognitief goed geschoolde journalisten zijn in staat gestuurde informatie als reclame en reputatiebehartiging te herkennen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.