Home

Achtergrond 376 x bekeken 12 reacties

Jonge Nederlander wordt stierenvechter

De 17-jarige Reinoud Homan uit Nieuw-Schoonebeek vertrekt vrijdag naar Madrid om aan zijn opleiding stierenvechten aan de Escuela Taurina te beginnen.

De jongen uit het Drentse dorp werd in eerste instantie aan de ongewone vervolgopleiding als buitenlander geweigerd. Door zijn eigen volharding werd hij alsnog aangenomen. Dit zei de moeder van Reinoud Homan woensdag.

De fascinatie voor Spanje en de Spaanse culturen zat er volgens de moeder al vroeg in. Als jochie joeg hij de geiten en bokken bij de buren van zijn grootouders op. ”Hij was met de dieren aan het stierenvechten. Buurtjongens hebben hem wel eens bloedend uit de hokken getrokken, omdat de agressief geworden bokken de jongen in een hoek hadden gedreven”, aldus zijn moeder. Reinoud studeert sinds zes jaar Spaans.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gisteravond zag ik dat item langskomen in de Zapservice van Pauw en Witteman. Wat een supergrap inderdaad. De pers loopt wel vaker met open ogen in de val, maar dit was werkelijk klasse. En nu maar hopen dat men voortaan het nieuws wat zorgvuldiger gaat controleren voordat het naar buiten wordt gebracht. Intussen blijft het zorgwekkend dat er nog altijd mensen zijn die het barbaarse stierenvechten verdedigen. Het heeft met cultuur geen snars van doen en etaleert alleen maar het gebrek aan innerlijke beschaving en het ontbreken van enig respect voor het leven.

 • no-profile-image

  Loes Wildeman

  Hij moet zich schamen - stierenvechten is een grove vorm van dierenmishandeling. Hij was als kind al een beetje vreemd met zijn dieren opjagen. Jammer moeder, je hebt een psychopaat opgevoed.

 • no-profile-image

  boertje

  Als tie z'n ballen maar niet kwijtraakt in de arena....... Wat een zieke geest. Overigens heeft ook in Spanje dit gebeuren weinig toekomst. Gelukkig maar.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Mmmm, in ieder geval is niet iedere melkveehouder is gelukkig met zulk soort uitspraken, althans ik niet.

 • no-profile-image

  o

  een stierenhoren door zijn strot en ook dit is weer klaar.

 • no-profile-image

  jhp

  Mooie kop voor een artikel: 17 jarige jongen zet Nederlandse pers te kijk.
  O ja, die O kee is helemaal niet OK.

 • no-profile-image

  q

  Melkveehouder is weer op zijn niveau. Die boeren toch...............

 • no-profile-image

  O

  In Memoriam: Reinoud Homan. Deze dag is van ons heegegaan, door een noodlottig ongeval, waarbij de juiste sneuvelde: Reinoud Homan. In de jaren dat we hem hebben mogen kennen, straalde hij een geweldig streven uit naar dierenmishandeling en studeerde daarin ook in het verre Spanje. Spijtig genoeg is hem dit noodlottig geworden. De crematie heeft in stilte plaatsgevonden. De dader, de stier, wordt voor het gerecht gesleept, maar naar alle waarschijnlijkheid worden vrijgesproken, dit volgens moderne Europese normen.

 • no-profile-image

  o

  Wat een gigantische grap van die vent. Klasse. Dit is echt mooi. Iedereen erin getrapt. OOK IK !!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat is nog eens een vent met ballen, maak ze in het buitenland maar even duidelijk dat er niet alleen maar homo's en zweefteven in Nederland wonen

 • no-profile-image

  willem

  `k hoop dat ie de eerste , beste keer in Spanje door een stier geplet word, komt ie misschien op andere gedachten

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Hahahahaha! Alleen al de reacties, die zijn meer dan OK!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.