Home

Achtergrond 2 reacties

Jij stinkt!

Heftig, als je kind op school uitgemaakt wordt voor stinkerd. Maar er is een oplossing.

Kinderen kunnen keihard zijn naar elkaar. Wie een bril heeft wordt uitgemaakt voor ‘blinde’, een beetje mollig en je bent een ‘vieze vetzak’en als je thuis varkens hebt, ben je helemaal de klos. Dan ben je een ‘stinkerd’.
Zo gaat het niet altijd natuurlijk, maar het kán wel. Want toen ik recent bij een varkenshoudster aanschoof, vertelde ze me dat klasgenootjes van haar kinderen soms niet bij hen thuis wilden spelen, omdat het er stonk.

Dat vond ik nogal schokkend, maar zij reageerde lauw. Het was immers wáár, op hun erf kon je de varkens ruiken. Maar desondanks vond ze dat die schoolkinderen niet wisten waar ze het over hadden. Want hoe erg is een bepaalde lucht? Neem een trapveldje waar ook honden worden uitgelaten, en u weet wat ik bedoel. Het stinkt er als ik weet niet hoe, maar kinderen gaan er evengoed voetballen.

De varkensboerin pakte het stankprobleem krachtig aan. Ze nodigde een paar klasgenootjes persoonlijk uit en nam ze, samen met haar eigen kinderen, mee de stal in. De jeugd mocht helpen zeugen voeren, biggen verplaatsen, biggen aaien en noem maar op. Verrukt waren ze . Na afloop vroegen ze met blozende wangen wanneer ze weer terug mochten komen. Met geen woord repten ze nog over de varkenslucht.

Een vieze geur hoeft niet altijd hinderlijk te zijn. Wie bij een aanvankelijk vieze geur iets positief beleeft, ervaart die geur niet meer als stank. De zogenoemde hedonische waarde neemt toe. Ik vond het een prachtig initiatief. En indien nodig, toepasbaar in elke sector.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Zeer herkenbaar. Terwijl de buren zeggen dat ze geen mensen durven uit te nodigen vanwege de stank, zijn veel feestjes uit onze vriendenkring bij ons thuis, omdat iedereen het zo lekker landelijk en ruim vind. Kinderen komen ook graag kijken en spelen. Overigens vind ik wel dat je je kinderen niet met stink-kleren naar school kan sturen, dat snappen sommige boeren en de meeste hondenbezitters niet.

 • no-profile-image

  G.Gatsonides

  Ik verkoop zeoliet, dat is een natuurprodukt dat ik importeer en ook op
  voorraad heb in nederland.

  Kijkt op mijn site www.zeolietgroothandel.nl

  ik geef graag een gratis monster.
  alleen even laten weten.

  m.v.g.

Of registreer je om te kunnen reageren.