Home

Achtergrond 180 x bekeken

Japan grijpt in bij sterke yen

De Japanse overheid heeft woensdag ingegrepen om de waardestijging van de yen aan te pakken door de Japanse munt te verkopen en dollars op te kopen.

Het is voor het eerst sinds maart 2004 dat Japan ingrijpt op de valutamarkten.

De yen bereikte voor de ingreep de hoogste stand tegenover de dollar in vijftien jaar met een niveau van 82,86 yen. Na de interventie zakte de Japanse munt naar een stand van 84,91 yen per dollar. Een sterke yen is slecht voor Japanse exporteurs omdat hun producten dan duurder worden in het buitenland.

,,We hebben een marktinterventie uitgevoerd'', liet de Japanse minister van Financiën Yoshihiko Noda weten. ,,We blijven de bewegingen op de valutamarkten volgen en zullen de noodzakelijke maatregelen treffen als dat nodig is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.