Home

Achtergrond

JOVD vreest concessies vanwege steun SGP

De JOVD, de aan de VVD gelieerde jongerenorganisatie, maakt zich zorgen over de mogelijke steun die de SGP gaat leveren aan een rechts minderheidskabinet.

Volgens de JOVD is de SGP zo conservatief dat die niet past bij de liberale traditie van de VVD. Tegemoetkomingen aan de SGP om in ruil daarvoor op twee extra zetels te kunnen rekenen, vindt de JOVD dan ook onwenselijk.

JOVD-voorzitter Martijn Jonk maakte dat woensdagavond duidelijk in het tv-programma Nieuwsuur. Hij gaat een brief schrijven aan partijleider Mark Rutte. De VVD praat sinds een aantal weken met CDA en PVV over de vorming van een rechts minderheidskabinet. Samen kunnen de drie partijen rekenen op een nipte meerderheid van 76 zetels. De SGP heeft twee zetels in de Tweede Kamer.

De SGP sluit gedoogsteun aan zo'n kabinet niet uit, maar partijleider Kees van der Staaij heeft de afgelopen weken steeds benadrukt dat het niet aan de orde is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.