Home

Achtergrond 155 x bekeken

Italië neemt veel maffiagoederen in beslag

Italië heeft dinsdag goederen van de maffia in beslag genomen ter waarde van omgerekend 1,5 miljard euro.

Minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni sprak van "de grootste inbeslagname ooit'' van maffiagoederen. Volgens onderzoekers ging het om meer dan veertig bedrijven, honderden stukken land, bankrekeningen, aandelen, snelle auto's en luxe jachten. De meeste goederen bevonden zich op het eiland Sicilië, werkterrein van de Cosa Nostra, en de zuidelijke regio Calabrië, terrein van de 'Ndrangheta.

Uit de operatie bleek dat de Siciliaanse maffia zijn illegaal verdiende geld probeert wit te wassen via groene energie. De vorig jaar opgepakte Siciliaanse zakenman Vito Nicastri (54) vormde het centrum van het onderzoek. Nicastri wordt ook wel 'Lord of the Wind' genoemd vanwege zijn grote belangen in alternatieve energiebronnen, vooral windmolenparken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.