Home

Achtergrond

Italiaans dorp getroffen door modderstromen

Het Zuid-Italiaanse dorp Atrani is donderdag en vrijdag na urenlange regenval getroffen door enorme water- en modderstromen. Een 25-jarige vrouw, die door een modderstroom is meegevoerd, wordt vermist. Met duikers en een helikopter wordt naar haar gezocht.

Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA vrijdagavond. De modderstromen waren zo sterk dat zij auto's en andere zware voorwerpen meevoerden. Vrijwel het gehele dorp van ruim 900 inwoners is met modder bedekt. De burgemeester had even gevreesd voor ,,de vernietiging van het hele dorp''.

Atrani grenst aan het stadje Amalfi, de naamgever van de Costiera Amalfitana, een kust die wereldberoemd is vanwege natuurschoon, eeuwenoude monumenten en pittoreske dorpjes. De toeristische trekpleister Costiera Amalfitana ligt ten zuiden van Napels en staat op de Werelderfgoedlijst van de VN-cultuurorganisatie Unesco.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.