Home

Achtergrond

Irrifrance en Ocmis op

AquaNed Watertechniek stopt met de import van beregeningshaspels van de merken Irrifrance en Ocmis.

Zelfs in het droge 2010 viel nauwelijks wat te verdienen met beregeningshaspels, aldus directeur Dennis Hurkmans. Door de reorganisatie gaan acht banen verloren.

AquaNed Watertechniek importeerde de haspels sinds 2005. Het Brabantse bedrijf richtte voor de onderdelen en reparatie een magazijn en werkplaats in. "In feite zijn daarvoor de marges te beperkt", aldus Hurkmans. "Het is geen groeimarkt maar een vervangingsmarkt. Op iedere te verkopen haspel wordt fel geconcurreerd."

Het bedrijf liep het risico dat de haspelactiviteiten de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen zou schaden. "Het perspectief is zeer beperkt. Een magazijn en werkplaats aanhouden voor een seizoensproduct waarvan weinig wordt verkocht is niet rendabel. In de markt wordt daarom steeds meer gewerkt met grote magazijnen die meerdere landen bedienen."

Of registreer je om te kunnen reageren.