Home

Achtergrond

Imtech neemt Elkon in Turkije over

Technisch dienstverlener Imtech neemt het Turkse bedrijf Elkon over. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend zonder een overnameprijs te noemen.

Elkon, een technisch dienstverlener aan de maritieme sector, realiseert op jaarbasis opbrengsten van meer dan 15 miljoen euro en heeft tweehonderd werknemers in dienst. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel van Imtech, zo meldde het bedrijf.

De laatste jaren was er al een intensieve samenwerkingsrelatie ontstaan tussen beide bedrijven. Het management van Elkon blijft de komende jaren op zijn plek.

Elkon beschikt, zo geeft Imtech aan, over ,,uitstekende relaties'' in de scheepsbouwindustrie. Deze is geconcentreerd ten zuiden van de Bosporus, waar ook Elkon is gevestigd, en in maritieme centra langs de kust van de Zwarte Zee.

Daarnaast kan Elkon mogelijk exportactiviteiten naar aan Turkije gelieerde landen in het grensgebied tussen Europa en Azië starten. Ook kan Elkon als kosteneffectieve productielocatie dienen voor producten van Imtech op gebied van elektrische systemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.