Home

Achtergrond 1 reactie

Impact faillissement niet onderschatten

Als een onderneming failliet gaat, dan is dat voor de betrokken ondernemer(s) een ramp waarvan de impact niet mag worden onderschat.

Dat zegt Arnold van der Voort van stichting Stidag in Metro. 82 procent van de huwelijken van failliete ondernemers strandt, en 1 procent van de ondernemers die failliet gaan probeert zichzelf wat aan te doen. Hij pleit voor een proeve van bekwaamheid voor aspirant-ondernemers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Doorstarter

    Ik maak dat in mijn advies en overnamepraktijk mee. Een proeve van bekwaamheid is opmerkelijk genoeg minder relevant omdat het grootste deel van de faillissementen een externe oorzaak heeft. Daarbij komt dat de curatoren hun declaratie betaald moeten zien te krijgen uit de opbrengst van de zgn boedel. Ze doen er werkelijk alles aan om de ondernemer en zijn gezin die toch al een enorme dreun gehad hebben, financieel nog verder uit te kleden. Kleine dingetjes worden al snel paulanieus genoemd en voila de RC gaat daar in mee en dus weer een gzein kapot. Het wordt tijd dat de wetgeving aangepast wordt en dat een gefailleerde niet jarenlang getreiterd en vernield wordt door de curatoren. Uiteraard zitten er bij de gefailleerden ook bandieten maar dat is slechts een gering deel.

Of registreer je om te kunnen reageren.