Home

Achtergrond

Ierse champignonssector wil Brits karakter

Grote Ierse champignonproducenten bereiden een campagne voor om Iers product bij Engelse consumenten een lokaal karakter te geven.

Uit onderzoek blijkt dat 86 procent van de Engelsen positief staat ten opzichte van producten van de Britse eilanden. Het inkoopbeleid van supermarkten sluit daar niet bij aan. Engelse inkopers zoeken steeds meer naar Engels product, vanwege de voorkeur voor lokaal product en beschouwen Ierse champignons als import. Het gaat om de bedrijven Monaghan Mushrooms, Breffni Mushrooms, Walsh Mushrooms en de Commercial Mushroom Producers Co-operative Society.

Circa 60 procent van de champignons in het Verenigd Koninkrijk wordt geïmporteerd, met een marktwaarde van 420 miljoen euro. Ierse producenten hebben volgens eigen zeggen een marktaandeel van 26 procent van de markt in het Verenigd Koninkrijk. Ierse en Britse champignonpartijen starten verder een promotieprogramma voor champignons op de Britse markt ter waarde van circa 3,1 miljoen euro, meldt het Britse vakblad Fresh Produce Journal.

Of registreer je om te kunnen reageren.