Home

Achtergrond 170 x bekeken

Huishoudens besteden klein beetje meer

De Nederlandse huishoudens hebben in juli 0,2 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in juli 2009.

In juni waren de bestedingen nog 1,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekendgemaakt.

De marginale groei in juli kwam geheel voor rekening van de toegenomen bestedingen aan diensten. Hieraan werd door de huishoudens 0,4 procent meer uitgegeven dan in juli vorig jaar. De bestedingen aan goederen daalden met 0,1 procent.

De consumptie van voedings- en genotmiddelen was 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. Aan duurzame goederen, zoals consumentenelektronica en personenauto's, werd echter 0,3 procent minder besteed. Deze lichte afname volgt op een toename van bijna 5 procent in juni, de grootste toename in ruim twee jaar. Behalve aan duurzame goederen gaven de huishoudens in juli ook minder uit aan motorbrandstoffen en energie.

De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van koopdagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.