Home

Achtergrond 220 x bekeken 6 reacties

'Huishaan' lift 480 kilometer

Een haan heeft op eigen houtje een reis gemaakt van Groningen naar Zuid-Holland en weer terug.

De haan sprong twee keer achterop een vrachtauto en kon zo meeliften. Hij reisde in totaal 480 kilometer. Een chauffeur van transporteur Burgler in Noordhorn ontdekte de 'huishaan', die rondscharrelt op het bedrijfsterrein, afgelopen maandag in de Botlek bij Rotterdam op de achteras van zijn vrachtwagen. De haan was vanuit Groningen meegereisd naar Zuid-Holland, een afstand van 265 kilometer. Een poging om het dier te vangen mislukte; de haan ging er vandoor.

Een dag later liftte de haan terug op de achteras van een vrachtwagen van een andere chauffeur die in dienst is bij hetzelfde transportbedrijf. Die ontdekte het dier in Heerenveen en bracht hem naar zijn 'huis' in Noordhorn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dierenvriend

  haantje de voorste (op de achteras).

 • no-profile-image

  freek

  leuk verhaal moeten we er meer van krijgen

 • no-profile-image

  haandijk

  Precies, een mooi verhaal.
  Hoe het echt zit kraait geen haan naar.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Superleuk verhaal. Blijkbaar was die haan even toe aan vakantie ofzo...

 • no-profile-image

  pum

  oost west thuis beter.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Prachtig verhaal! Ik ken wel het geval van een paartje witte kwikstaarten die hun nest bouwden op een veerboot die tussen Hoek van Holland en Dover vaart. Die maakten dus met het hele gezin voortdurend zeereisjes!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.