Home

Achtergrond 191 x bekeken

Horticultural Art Journal digitaal beschikbaar

De afdeling Speciale Collecties van Bibliotheek Wageningen UR heeft samen met het Boomkwekerij museum in Boskoop het Horticultural Art Journal (1889) gedigitaliseerd.

Naast vakinhoudelijke kennis bevatten de twaalf nummers ook illustraties. Bibliotheek Wageningen UR heeft als doel kennis op het gebied van de land- en tuinbouw breed beschikbaar en toegankelijk te maken. Soms is er de mogelijkheid om een speciaal project uit te voeren en het beschikbaar komen van dit unieke boek is daar een onderdeel van.

Het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) heeft hierin een bemiddelende rol gespeeld. De tijdschriften zijn gescand door de afdeling Documentleverantie van Bibliotheek Wageningen UR. Naar aanleiding van dit project is er in de Kennisbank van Groenweb nog meer informatie verzameld over de historie van de boomkwekerij. Ook artikelen over de boomkwekerij in het tijdschrift Paktijd van de Historische vereniging van Boskoop zijn digitaal beschikbaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.