Home

Achtergrond

Honderden krokodillen ontsnapt na orkaan Karl

Zeker vierhonderd krokodillen zijn ontsnapt uit een natuurreservaat in de Mexicaanse deelstaat Veracruz tijdens het passeren van de orkaan Karl.

Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten maandag gemeld. De reptielen wisten door overstromingen na zware regenval weg te komen uit een reservaat in de gemeente La Antigua. De ontsnapte reptielen zijn bultkrokodillen. De dieren danken de naam aan de bultachtige verhoging van de snuit vlak voor de ogen. De bultkrokodillen kunnen circa 3 meter lang worden. Voor zes gemeenten in de oostelijke deelstaat Veracruz hebben de autoriteiten een waarschuwing afgegeven.

Karl trok afgelopen weekeinde over Mexico. Zeker twaalf mensen zijn in het land door Karl omgekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.