Home

Achtergrond

Honderden ideeën voor resten Anne Frankboom

Honderden mensen hebben de stichting Support Anne Frank Tree een e-mail gestuurd met ideeën over wat er moet gebeuren met de resten van de kastanjeboom.

Dit heeft bestuurslid Helga Fassbinder van de stichting maandag gemeld. Fassbinder overlegt binnenkort met de eigenaar van de Anne Frankboom over alle ideeën. "Mensen hebben creatieve en zakelijke ideeën'', zegt zij. "Iemand wilde papier-maché van de stam maken en hier het dagboek van Anne op afdrukken. Maar er is ook een voorstel om meubels van de resten te maken en die voor veel geld te verkopen'', aldus Fassbinder.

De eigenaar zal uiteindelijk bepalen wat er met de resten van de Anne Frankboom gebeurt, maar volgens de stichting Support Anne Frank Tree zal de keus niet vallen op een commercieel voorstel. De ernstig zieke Anne Frankboom waaide eind augustus om. Anne Frank keek als onderduikster tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het Achterhuis uit op de kastanje en schreef erover in haar dagboek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.