Home

Achtergrond 279 x bekeken 3 reacties

Hoger wonen bij stijgende zeespiegel

Even simpel als effectief: omdat de zeespiegel stijgt, moeten we hoger gaan wonen en werken en ons drijvend verplaatsen. Dat idee won woensdag een ontwerpwedstrijd in het kader van een klimaatconferentie in Rotterdam.

De Deense ontwerpstudio David Garcia Studios bedacht voor buitendijkse gebieden als de Rotterdamse Waalhaven en de Eemhaven hoge woon- en werkkernen van 50 bij 50 meter, met op de onderste verdieping parken, en drijvende elementen die zich als stekkers aan die kernen kunnen vasthaken. Die platformen kunnen als dat nodig is zo naar andere delta's vervoerd worden.

Deelnemers aan de ontwerpwedstrijd moesten binnen 24 uur concepten bedenken die makkelijk te transporteren zijn naar andere delta's, waardoor bedreigde regio's niet steeds het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pieter

  De zeespiegel is niet aan het steigen. Daar waar het water hoger komt, is de grond aan het zakken.

 • no-profile-image

  gert

  torenflats bouwen net als in Dubai 800 m hoog.

 • no-profile-image

  freek

  drijvende megastallen!! zou je dan elke keer als je ergents heen drijft opnieuw vergunningen aanmoeten vragen Het zou wel de oplossing zijn om iedereen uit nederland te krijgen maar vraag je af hoe snel gaat dat water echt stijgen niet alof je wakker word volgende week en je leest in de krant dat heel nederland 15 meter onder water staat

Of registreer je om te kunnen reageren.