Home

Achtergrond 1 reactie

Hirsch Ballin bezorgd over toekomst CDA

Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) maakt zich zorgen over de toekomst van het CDA, omdat er intern veel verdeeldheid is over mogelijke samenwerking van de partij met de PVV.

De CDA-bewindsman heeft spreektijd gevraagd op het partijcongres dat wordt gehouden als er een conceptregeerakkoord met VVD en PVV is.

Wat hij daar wil zeggen, zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad nog niet. Wel gaf hij aan dat de vorming van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV een "zeer ingrijpende zaak'' is. Er zijn zeer uiteenlopende opvattingen. Ik heb zorgen over de toekomst van onze partij als er zo veel verdeeldheid is op zo'n belangrijk moment in de politieke geschiedenis'', zei Hirsch Ballin voor de NOS-microfoon.

Hij heeft zich voorgenomen pas op het CDA-congres zijn mening te geven. Hirsch Ballin had in augustus al tegen waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker gezegd dat hij zijn zegje wil doen tijdens het congres. Iemand die een centrale rol speelt in het formatieproces, had destijds gezegd 'wait and see'. "Wait is nooit passief wat rust nemen, maar in elk geval goed voorbereiden op vragen die aan de orde gaan komen en 'see' is goed opletten'', zei de minister daarover.

Hirsch Ballin wilde niet zeggen of hij weer beschikbaar is als minister als er een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV komt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    eerlijke

    Er zijn veel blinden bij het C.D.A. Kijk als ze niet meeregeren zullen ze stijgen in aanhang. Wel meeregeren zal hun in vieren delen en dat is waar Geert op uit is.

Of registreer je om te kunnen reageren.