Home

Achtergrond 263 x bekeken 1 reactie

Herfst is uitstekend tijd voor Colchicum

De herfstperiode is de periode bij uitstek voor de bloei van Colchicum.

In veel perken, plantsoenen en tuinen is dit op een Crocus lijkende product dan inmiddels dan ook in volle bloei gekomen. Van Colchicum (ook wel herfststijlloos genoemd) zijn een kleine vijftig soorten bekend, alsmede een enorme hoeveelheid cultivars. Cees Breed toont daarvan deze week in de keuringszaal een en ander. Zoals de bij een groot publiek bekende zijnde C. 'Waterlily' waarvan de bloemen uit zo’n 20 bloemblaadjes bestaan die zich wijd openen en dan iets weg hebben van een waterlelie.

Andere soorten die Breed toont zijn C. 'Rosy Dawn', de kleine C. agrippinum, C. 'Lilac Wonder' en de donker getinte C. 'Conquest'. Breed showt tevens forse uitvoeringen van Begonia grandis. Imponerend is de presentatie lelies die deze week wordt verzorgd door Marklily en Mak Breeding. Mak toont onder meer de fraai gele Lilium OR-2000-104, de zeer donkerrode L. 'Firebolt' en de rode L. 'Bacardi' en Marklily showt maar liefst ongeveer 40 cultivars waarvan de kwaliteit voortreffelijk is. Zoals de gele Lilium 'Amel', de eveneens gele L. 'Savida' en de oranje L. 'Casino Royale'.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Martin Stevens

    De Nederlndse naam is is herfsttijloos tijloos als van tijdeloos los van de tijd omdat men dacht dat de plant in het verkeerde seizoen bloeide. De plant heeft wel degelijk stijlen :-) Een andere bekende naam is droogbloeier en 1 soort komt zelfs in Nederland in het wild voor maar is uiterst zeldzaam: http://bit.ly/96w9Yv

Of registreer je om te kunnen reageren.