Home

Achtergrond 227 x bekeken

Grote brand bij sloop afvalhout Maastricht

Bij een sloopbedrijf voor afvalhout op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht woedt sinds vanmiddag een zeer grote brand.

Volgens de brandweer veroorzaakt de brand veel rook. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel.

Volgens een woordvoerder van de brandweer staat een berg van 3000 kubieke meter hout grotendeels in brand. Recht boven de vuurhaard loopt een hoogspanningsleiding. Daar is de stroom inmiddels van afgehaald. Maastricht krijgt nu via een omleiding stroom. Het gevaar bestaat dat de hoogspanningskabels knappen en omlaag komen.

Naastgelegen bedrijven zijn ontruimd. De brandweer ondervindt veel hinder van de felle wind en de rook. Die rook trekt richting Meerssen. Inwoners daar wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Er is sprake van stankoverlast, maar concentraties van gevaarlijke stoffen zijn niet gemeten.

De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar een naburig bedrijf, waar in een hal lakken en verfverdunners zijn opgeslagen. Ook proberen de spuitgasten te verhinderen dat de brand vat krijgt op een opslag met 5000 liter dieselolie bij een naburig bedrijf.

Volgens een woordvoerder van de brandweer kan het blussen van de brand nog geruime tijd in beslag nemen.

De brand is waarschijnlijk veroorzaakt doordat een houtvermaler vlam vatte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.