Home

Achtergrond

Grote 'apparatuurcampagne' in het verkeer

De politie begint vrijdag met een grote campagne om automobilisten bewust te maken van de risico's als ze tijdens het rijden met allerhande elektronische apparatuur (zoals telefoons en navigatie) in de weer zijn.

Verkeersorganisaties als ANWB en Veilig Verkeer Nederland en het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn bij de campagne betrokken.
In het hele land zal de politie onder andere streng letten op weggebruikers die zich laten afleiden doordat ze apparaten aan het bedienen zijn. De aftrap voor de campagne Afleiding in het verkeer is vrijdagochtend in Lelystad.

Wat de gevolgen zijn van afleiding tijdens het rijden is niet exact bekend. Een woordvoerder van de Raad van Korpschefs spreekt van "tientallen doden'' in het verkeer door ongevallen die te maken hebben met zaken als bellen achter het stuur of het instellen van navigatie-apparatuur tijdens het rijden. Daarbij vallen volgens hem "een veelvoud'' aan gewonden. "Afleiding is iets dat de laatste jaren is toegenomen en te merken is in de ongevallen,'' zegt hij.

Tijdens de vier weken durende campagne zullen ruwweg 30.000 politiemensen in het verkeer 'afleiding' als hun prioriteit hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.