Home

Achtergrond

Griekenland loopt achter op budget-doel

Griekenland loopt iets achter op de doelstelling die het land opgelegd heeft gekregen voor het terugdringen van het begrotingstekort.

In de periode tussen januari en augustus kromp het tekort met 32,2 procent tot 14,49 miljard euro. Voor heel 2010 moet Griekenland het tekort met 39,5 procent terugbrengen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Griekse ministerie van Financiën vrijdag naar buiten bracht.

De kleinere krimp van het tekort is onder meer het gevolg van hoge rentelasten en tegenvallende inkomsten, zo meldde het ministerie. Griekenland moest in juli en augustus circa 40 procent van de rentelasten betalen die het over het hele jaar verschuldigd is, aldus de overheid. De belastinginkomsten gingen in de eerste acht maanden intussen met 3,3 procent omhoog. De Griekse regering mikte op een verhoging van de inkomsten met 13,7 procent over heel 2010. De belastingopbrengst komt onder meer lager uit omdat het land door de bezuinigingsmaatregelen die het moet nemen in een diepe recessie is beland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.