Home

Achtergrond 177 x bekeken

Gratis sportbeha voor Groningse agentes

Groningse agentes mogen dit jaar op kosten van hun werkgever twee sportbeha's kopen.

Het Groningse korps is het eerste korps dat hiervoor geld vrijmaakt, zo meldde de Nederlandse Politie Bond (NPB) woensdag. De beha's moeten de nieuwe veiligheidsvesten voor agenten draagbaarder maken.

Voor de aanschaf van de bustehouders wordt het kledingbudget van de agentes met zestig euro verhoogd, zo zijn de Groningse korpsleiding en ondernemingsraad overeengekomen.

De NPB dringt er al langere tijd op aan om de sportbeha in het basisuniform op te nemen, maar minister Hirsch Ballin heeft aan die oproep tot nu toe geen gehoor gegeven. Zolang de beha niet in het basispakket is opgenomen, moeten de korpsen zelf in de buidel tasten. De NPB hoopt dat andere korpsen het Groningse voorbeeld zullen volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.