Home

Achtergrond

Graanopbrengsten lager

De opbrengst per hectare van vrijwel alle soorten graan valt dit jaar lager uit dan in 2009.

Dit blijkt uit de eerste ramingen die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag heeft gepubliceerd. Zomergerst levert 18 procent minder op per hectare en haver zakt 11 procent in. Bij de zomergerst moet er ook nog eens rekening mee worden gehouden dat het areaal waarop het gewas wordt verbouwd ruim een kwart (28 procent) kleiner is. De totale oogst van zomergerst valt hierdoor 40 procent lager uit.

De wintertarwe doet het wel goed. Per hectare is volgens de raming 9,7 ton wintertarwe geoogst, tegen 9,6 ton in 2009. Ook de opbrengst van mais is volgens de ramingen lager. Snijmaïs brengt per hectare dit jaar 6 procent minder op en korrelmaïs 30 procent minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.