Home

Achtergrond 324 x bekeken 3 reacties

'Gevang gaat hopelijk minder eten weggooien'

Het ministerie van Justitie hoopt dat gevangenissen in de nabije toekomst minder voedsel hoeven weg te gooien.

Tot voor kort kwam er 'vrij veel' in de afvalbakken. Gevangenissen hadden allemaal een eigen contract met een voedselaanbieder, maar dat wordt nu na het aflopen van die contracten landelijk geregeld volgens de Europese aanbestedingsregels.

Toch zijn er klachten: de honger van sommige gedetineerden zou niet meer worden gestild. Volgens een woordvoerder van Jusititie is er bij de samenstelling van het voedselpakket echter gekeken naar wat de grootste eters, jonge mannen, nodig hebben. Het is bepaald in samenwerking van het Voedingscentrum. De gedetineerden kunnen rekenen op een half brood per twee dagen, een warme maaltijd en twee stuks fruit per dag. Wie dan nog honger heeft, kan extra brood vragen, aldus de zegsman.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Kliekjes voor de varkens Han? Nu is het varken voor de modale gevangene "onrein", dus dat combineert slecht.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  als men het eten niet lekker vindt bestellen de tbs-ers in veldzicht in balkbrug gewoon eten bij de snackbar. ik zie personeel van de snackbar af en aan fietsen met dozen vol.

 • no-profile-image

  Han

  Ook in een gevangenis hoeft eten weggooien niet. Een varkens hok om eigen karbonades te maken van de restjes, werkt net als vroeger toen bv. Veenhuizen zijn eigen boerderij had nog steeds. Hier komt bij dat de gevangenen leren werken in plaats van leren van elkaars criminele gedrag. Heden ten dage is de gevangenis een van de duurste >hotels< van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.