Home

Achtergrond 199 x bekeken

Gemeenten laten amper meepraten via internet

Gemeenten gebruiken internet nog maar nauwelijks om burgers te betrekken bij het maken van beleid.

Nog geen 13 procent van de gemeenten doet dat via de digitale snelweg. Gemeenten gebruiken het net wel volop voor het aanbieden van informatie. Zo maakt 84 procent van de gemeenten bestemmingsplannen bekend via de gemeentewebsite. Dat staat in het trendrapport Staat van het bestuur 2010, dat staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken maandag aan de Kamer heeft gestuurd.

Sinds 2006 brengt haar ministerie elke twee jaar dit trendrapport uit met feiten en cijfers over bestuurlijke en financiële ontwikkelingen bij gemeenten, provincies en - sinds dit jaar - waterschappen.

De samenstellers van het rapport ondervroegen deze keer voor het eerst politieke ambtsdragers bij zowel gemeenten, provincies als waterschappen over het voorkomen van agressie en geweld jegens hun organisatie. Van de gemeenten heeft 39 procent daamee te maken en bij de provincies 31 procent. Bij de waterschappen ligt het percentage op 12.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.