Home

Achtergrond 164 x bekeken

'Geloofwaardigheid nieuwe premier in geding'

Informateur Herman Tjeenk Willink wil weten of de vorming van een rechts minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV dit keer wel een kans van slagen heeft.

Dat is volgens hem belangrijk voor de geloofwaardigheid van de toekomstige premier.

Als voor een derde keer geconcludeerd moet worden dat samenwerking van VVD en CDA met PVV er niet in zit, tast dat niet alleen de geloofwaardigheid van de informateurs aan maar vooral ,,ook van de toekomstige minister-president en eigenlijk van alle betrokkenen'', zei Tjeenk Willink woensdag.

Als de vorige informateur, Ivo Opstelten, zijn karwei mag afmaken, zoals is geopperd, moet er een ,,grote mate van zekerheid'' zijn dat dat gaat lukken. Hij wil daarom van de fractievoorzitters van VVD, CDA en PVV horen dat er een ,,redelijke mate van slagen'' is. Tjeenk Willink vindt het niet nodig met andere leden van deze fracties te praten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.