Home

Achtergrond 167 x bekeken 3 reacties

'Gelderland is zicht op financiën kwijt'

De provincie Gelderland heeft geen zicht meer op de uitgaven die worden gedaan voor de plattelandsontwikkeling, zegt SGP’er Eppie Klein.

"De provincie is financieel out of control." Klein legde deze week het zware middel van een provinciaal parlementair onderzoek op tafel, om uit te zoeken wat er financieel is misgelopen in het provinciaal meerjarenprogramma. De provincie zette begin september alle subsidies op dat terrein stil.

De woordvoerder van gedeputeerde Harry Keereweer zegt dat de subsidiestop juist aangeeft dat de provincie de zaak wél goed in de gaten heeft. "We hebben niet op de noodrem getrapt. We remmen een beetje bij om de trein niet te laten ontsporen. En straks gaan we gewoon weer verder."

Klein zegt dat zijn motie om een provinciaal onderzoek in provinciale staten op een meerderheid had kunnen rekenen. "Maar uitvoering van de motie leidt niet direct tot een oplossing. Vandaar dat we Gedeputeerde Staten vragen een stappenplan te maken om uit de impasse te komen."

De provinciaal woordvoerder zegt dat Gedeputeerde Staten met Provinciale Staten beleidskeuzes willen maken, waarbij duidelijkheid moet komen over de rijksbijdrage en de meerjarencontracten met terreinbeherende instanties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De heb is het einde van het vermaak

  Natuur als een molensteen om je nek. Lijkt een beetje op boompje groot, plantertje financieel dood.

 • no-profile-image

  piet

  vooral de uitgaven voor natuuraankoop zijn een bodemloze put

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maar toch lekker doorgaan, geld of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.