Home

Achtergrond 180 x bekeken

Gegevens provincie niet betrouwbaar genoeg

Het is moeilijk de resultaten van drie jaar plattelandsbeleid onder provinciale regie te beoordelen.

De gegevens die provincies hebben aangeleverd zijn niet goed met elkaar te vergelijken en niet betrouwbaar genoeg. Dat concludeert het Comité van toezicht ILG in zijn eerste verslag over de werking van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Minister Gerda Verburg (LNV) heeft het verslag gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd.

Via het ILG is de uitvoering van het plattelandsbeleid in handen gegeven van de provincies. Het rijk heeft met elke provincie afspraken gemaakt over te behalen doelen en de rijksbijdrage voor de periode 2007-2013. Dit jaar vindt een tussenevaluatie plaats.

Het comité van toezicht merkt verder op dat niet alle provincies accountantsverklaringen hebben meegeleverd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.